Ontwerpkoning Jan des Bouvrie doopt drijvende vakantievilla MarinHome 84 Prestige

1062

Op donderdag 31 mei werd in Jachthaven Naarden het gloednieuwe vlaggenschip van Gielissen Shipyard uit Helmond gedoopt: de MarinHome 84 Prestige. Geen standaard motorjacht, maar een luxe woonboot mét vaarmogelijkheden. Het ontwerp van de duurzame design waterwoning komt van niemand minder dan Jan des Bouvrie die de houseboot zelf officieel doopte.

Gielissen Shipyard staat onder vele watersporters bekend als bouwer van Catfish motorjachten en Custom Yachts. Enkele jaren geleden gooide de werf het echter over een andere boeg. In een volledig nieuwe scheepswerf voorzien directeur/eigenaar Bart Wigman en zijn team in de groeiende vraag naar luxe houseboten. Een schot is de roos. Van de verschillende types MarinHome zijn inmiddels ruim vijftig exemplaren verkocht en gebouwd. Ook deze 84 Prestige wekt nu al veel belangstelling.

Luxe en elegant
De MarinHome is – zoals te verwachten bij een Des Bouvrie – verkrijgbaar in de kleuren wit, grijs en zwart. Met een vraagprijs startend bij 2 ton ex. BTW is het niet de goedkoopste waterwoning op de markt, maar dan heb je wel een luxe, duurzame en onderhoudsarme housebout van Nederlandse makelij. Met een lengte van 14 meter en een breedte van 6 meter is dit een waterwoning van formaat en het design is met recht ‘uniek’ te noemen. Het designbureau van Des Bouvrie kreeg de opdracht ‘de parel van de haven’ te ontwerpen en die opdracht nam ze serieus. We spreken DJ die samen met zijn werkgever Jan des Bouvrie aan het design werkte: “Naast luxe, moest de MarinHome ook praktisch zijn met een ruime woonkamer, een goed uitgeruste keuken, veel bergruimte en twee slaapkamers met elk een eigen badkamer en suite. Daarbij kozen we in overleg met de werf voor veel lichtinval, zodat je ook vanuit de woonkamer, slaapkamer en keuken naar buiten kunt kijken.” Ook wanneer de zon op volle kracht schijnt, hoeft het aan boord niet onaangenaam warm te worden. De MarinHome is namelijk standaard uitgerust met praktische schuifdeuren. Ook is er airconditioning in elk vertrek én is elk raam voorzien van zeer fraaie shutters, wat ook de privacy ten goede komt.

Waar de Comfort-versie een ruim dakterras heeft, is deze Prestige voorzien van een riant en doordacht terras voorop. Zo kan het dakterras worden voorzien door zonnepanelen. DJ: “Het terras biedt genoeg ruimte om met een groepje van de zon te genieten. Wie liever niet in de volle zon zit, biedt het doorlopende dak uitkomst. Doordat de rails van de shutters aan de zijkanten van de woning tot halverwege het terras doorlopen, kun je – ook bij wind – beschut buiten zitten.”

Flexibel
De MarinHome 84 is solide gebouwd op twee drijvers, net als een catamaran. Hiermee is de houseboat niet alleen stabiel, maar kan deze waterwoning optioneel ook varen. Met een sleper of opduwer is de MarinHome gemakkelijk te verplaatsen. Maar zelf varen kan dus ook! Met een buitenboord achterop en een stuurstand voorop (optie), is de waterwoning om te toveren tot een varend jacht. Doordat de MarinHome als een volwaardige boot geproduceerd wordt, voldoet de boot aan de richtlijn Wet Pleziervaartuigen en hoeft er voor de boot geen vergunning aangevraagd te worden.

Vier seizoenen per jaar genieten
“De MarinHome is ideaal als tweede huis. Daarbij zien we dat ze ook zeer goed scoort in de verhuur. Deze watervilla is namelijk méér dan een zomerhuisje op het water. Door de grote binnenruimte en hoogwaardige airco én verwarming is het altijd fijn om aan boord te zijn. Niet alleen in de zomermaanden, maar 365 dagen per jaar,” aldus Carla Stukstette, aankoopadviseur bij Gielissen Shipyard.

De MarinHome 84 Prestige is te bezichtigen in Jachthaven Naarden. Hiervoor kan een afspraak worden gemaakt met Gielissen Shipyard of met Wehmeyer Yacht Brokers, de jachtmakelaardij op de haven.

Lees er meer over op www.marinhome.nl