Terug Terug
0
0
144
1
min leestijd

In de ochtend en middag (zeer) zware windstoten

Petya Stoycheva/ Shutterstock

In de kustprovincies, Flevoland en op het IJsselmeer worden vooral tijdens de ochtendspits en in de middag zware windstoten en neerslag verwacht. Het KNMI heeft voor woensdag code oranje voor delen van Nederland afgegeven.

Het KNMI heeft voor woensdag code oranje afgegeven voor de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Friesland, Groningen en in het Wadden- en IJsselmeergebied. Daar komen in de ochtend en middag zeer zware windstoten voor van meer dan 100 km per uur.

In het noordelijk kustgebied zijn windstoten tot circa 120 km per uur mogelijk. Voor de kustprovincie Zeeland en de rest van Nederland geldt code geel. Pas in de namiddag en avond neemt de wind van het zuidwesten uit weer af.

Lees het volledige bericht op: www.parool.nl

Van jongs af aan ben ik actief in de watersport. In mijn eerste levensjaren werd ik meegenomen op een zeilboot en waarschijnlijk is hier mijn passie voor watersport begonnen. Zeilen doe ik nog steeds zeer regelmatig en ga jaarlijks in de zomer een paar weken met de zeilboot op vakantie. Zowel in Nederland als in het buitenland. Sinds enkele jaren woon ik in Amsterdam op een woonboot en heb hier uiteraard een sloepje aan vast liggen om mee door de grachten te varen. Ik vind het erg leuk om de watersport branche op te hoogte te brengen van het dagelijkse watersportnieuws, dus mocht u nog tips hebben of heeft u interessant nieuws te melden stuur dit dan naar redactie@bootaanboot.nl