Terug Terug
0
0
248
1
min leestijd

Onfortuinlijke visser

Egmond aan zee / KNRM

Het noord gaande vissersschip UK179 (Onderneming) is ter hoogte van Egmond Binnen als zowel de hoofdmotor als de hulpmotor er mee stopt. Na een korte inspectie blijkt dat er geen brandstof vanuit de dagtank naar de motoren wordt gepompt. De UK179 meld de problemen via marifoonkanaal 16 aan de Nederlandse Kustwacht welke de bemanning van KNRM station Egmond alarmeert.

Net na het avondeten krijgen de Egmondse redders alarm, met het verzoek om brandstof te brengen naar de onfortuinlijke visserman, een klein half uur na het alarm ligt de reddingboot langszij.

Er staat een flinke zeegang, zo’n 2 meter, hetgeen het overzetten van twee opstappers en de brandstof niet gemakkelijk maakt.

Lees het volledige bericht op: www.knrm.nl

 

Van jongs af aan ben ik actief in de watersport. In mijn eerste levensjaren werd ik meegenomen op een zeilboot en waarschijnlijk is hier mijn passie voor watersport begonnen. Zeilen doe ik nog steeds zeer regelmatig en ga jaarlijks in de zomer een paar weken met de zeilboot op vakantie. Zowel in Nederland als in het buitenland. Sinds enkele jaren woon ik in Amsterdam op een woonboot en heb hier uiteraard een sloepje aan vast liggen om mee door de grachten te varen. Ik vind het erg leuk om de watersport branche op te hoogte te brengen van het dagelijkse watersportnieuws, dus mocht u nog tips hebben of heeft u interessant nieuws te melden stuur dit dan naar redactie@bootaanboot.nl