Belgen starten trajectcontrole op het water: schippers kunnen nu ook worden ‘geflitst’

464
Aleksandr Kurganov / Shutterstock.com

Op snel- en gewestwegen kennen we ze al. Maar vanaf nu komt er in België ook een trajectcontrole op het water, voor schippers die te snel varen. Hun snelheid wordt aan zes sluizen (waarvan vier in Limburg) op het Albertkanaal gecontroleerd. Op het water ben je al een snelheidsduivel als je sneller dan 15 km/u vaart.

De snelheidscontroles komen er aan de zes sluizen op het Albertkanaal. Het gaat om Genk, Diepenbeek, Hasselt, Kwaadmechelen, Olen en Wijnegem, een traject van zo’n 78 kilometer.

Liliane Stinissen van de Vlaamse Waterweg, die de grote waterwegen in Vlaanderen beheert: “We deden al een tijdje controles op snelheid, maar vanaf nu gaan we schippers een mail sturen als ze te snel varen. Ze krijgen een waarschuwing, nog geen boete.” Of er een sanctie volgt voor schippers die herhaaldelijk over het water scheuren, moeten ze bij de Vlaamse Waterweg nog bepalen.

Lees er meer over op www.gva.be

DELEN
Vorig artikelBataviahaven komt niet in private handen
Volgend artikelTeam Twente de nieuwkomer in het WK voor Solarboten
Mijn naam is Valérie Sambrink Sanderink, een gedreven tekstschrijfster met een passie voor het water. In het voor- en najaar vindt u mij op diverse botenbeurzen, in de zomer voornamelijk op de Vinkeveense Plassen en Loosdrechtse Plassen. Maar ook het IJsselmeer, de Biesbosch en natuurlijk de ...Lees verder over mij