In de ochtend en middag (zeer) zware windstoten

227
Petya Stoycheva/ Shutterstock

In de kustprovincies, Flevoland en op het IJsselmeer worden vooral tijdens de ochtendspits en in de middag zware windstoten en neerslag verwacht. Het KNMI heeft voor woensdag code oranje voor delen van Nederland afgegeven.

Het KNMI heeft voor woensdag code oranje afgegeven voor de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Friesland, Groningen en in het Wadden- en IJsselmeergebied. Daar komen in de ochtend en middag zeer zware windstoten voor van meer dan 100 km per uur.

In het noordelijk kustgebied zijn windstoten tot circa 120 km per uur mogelijk. Voor de kustprovincie Zeeland en de rest van Nederland geldt code geel. Pas in de namiddag en avond neemt de wind van het zuidwesten uit weer af.

Lees het volledige bericht op: www.parool.nl